top of page

הדרכת הורים למתבגרים – ליווי ותמיכה בגיל של שינויים

גיל ההתבגרות, המוגדר כיום בין הגילאים 10-12 ועד 18-21 (ואף יותר), הוא שלב חיים שמאופיין בשינויים רבים – פיזיים, שכליים וחברתיים.

במהלך תקופה זו, הגוף של המתבגרים מתפתח למבנה של אדם בוגר. נערות הופכות לנשים עם קבלת המחזור החודשי, וקולם של נערים מתעבה. הם גם מתחילים לחקור את מיניותם ולגלות את עולמם החדש.

הקשרים החברתיים תופסים מקום מרכזי בחייהם, וחבריהם הופכים למשמעותיים יותר מההורים. הם מתייעצים עם חברים, שואלים לדעתם ומושפעים מהם באופן ניכר.

במישור הרגשי, גיל ההתבגרות מאופיין בחיפוש זהות. המתבגרים שואלים את עצמם שאלות כמו "מי אני?", "מה אני רוצה?", ומתחילים לגבש את דעתם בתחומים מגוונים כגון פוליטיקה, פילוסופיה, אופנה ועוד. המודעות שלהם למראה החיצוני גוברת, והם נוטים לאמץ דפוסי התנהגות חדשים על ידי חיקוי סביבתם.

תקופה זו היא לעיתים סוערת ומלווה בקונפליקטים עם ההורים. המתבגר עלול לומר משפטים כמו "אתם לא מבינים אותי" או "אתם לא יודעים כלום", מה שמוביל את ההורים לחוש אובדן שליטה. הילד ששיתף בעבר, עלול לסגור את הדלת בפני ההורים וליצור תחושה של נתק.

אך חשוב לזכור, למרות הקשיים, תפקידם של ההורים הוא עדיין מרכזי ומשמעותי בחיי המתבגרים. גם בשלב הזה, ההורים מהווים עוגן וכתובת בטוחה עבור ילדיהם. הבסיס ליחסים בתקופה זו צריך להתמקד בכבוד הדדי, בהקשבה לצרכים ובבניית תקשורת פתוחה.

מהי הדרכת הורים למתבגרים?
bottom of page